SK Karviná – Opava 2:3 (kon.) | Jindř. Hradec – Kolín 2:3 (kon.) | Poruba 2011 – Mor. Budějovice 4:6 (kon.)
Frýdek-M. – Val. Meziříčí 3:2 (3:2 po s.n.) | Kopřivnice – Břeclav 3:1 (kon.) | Řisuty – Nymburk 2:5 (kon.)
Havlíčkův Brod – Sokolov 5:1 (kon.) | Písek – Jablonec n/N 2:6 (kon.) | Vsetín – Nový Jičín 3:4 (1:2 po s.n.)
Bílina – Kobra 6:4 (kon.) | Klatovy – Žďár n/S 2:1 (kon.) | Tábor – Děčín 8:2 (kon.)
Trutnov – Vrchlabí 1:3 (kon.) | Pelhřimov – Klášterec nO 4:2 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
5:1 (1:1, 2:0, 2:0)
HC Baník Sokolov
Sobota 28.11.2015, 17:00 • Zimní stadion Kotlina • 2. liga skupina Západ • 18. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V Kotlině ještě probíhá děkovačka fanoušků s hráči. Ovací se od kotle Bruslařů dočkal i bývalý hráč Havlíčkova Brodu Petr Kukla. (19:12:02)
     
    Je konec. Havlíčkův Brod přidal ve třetí periodě ještě dvě branky, když svou premiérovou trefu za A-tým Havlíčkova brodu vstřelil mladý obránce Jakub Lacina a na konečných 5:1 zvýšil kapitán Miroslav Třetina. Ode mě je to pro dnešek vše´, děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek dne. Na počtenou!
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Kotouč je v rohu pásma, z toho už nic nebude.
     
    59:49
    Havlíčkův Brod vyhodil, ale hosté jsou zpět v útočném pásmu.
     
    59:20
    Zápas se už jen dohrává, o vítězi a držiteli tří bodů je už totiž dávno rozhodnuto. Hosté se snaží ještě snížit, ale už je to křeč.
     
    59:01
    Petru Kuchtovi (HBR) se asi na trestné lavici zalíbilo, 14 sekund po návratu na led vyrobil další faul, tentokrát se dopustil krosčeku.
     
    58:47
    Havlíčkův Brod je kompletní.
     
    58:30
    A další vyhození. Hosté vůbec nevědí, jak se probít do blízkosti gólmana Nováka, natož se dostat k jeho ohrožení. Domácí brání skvěle.
     
    58:04
    Baník se zatím proti oslabenému soupeři horko těžko prosazuje, Bruslaři se brání s naprostým přehledem.
     
    57:45
    A znovu Havlíčkův Brod přerušil kombinaci Západočechů a vyhodil puk přes celou délku hřiště k brankáři Hruškovi.
     
    57:14
    Havlíčkův Brod získal puk a odstřelil ho na druhou stranu hřiště.
     
    56:57
    Brankář Novák vyrazil štiplavou ránu od modré čáry před sebe a rychle puk přikryl pod rukavici. Patrik Michálek, střelec prvního gólu, zkoušel dorážet, ale neúspěšně. Po odpískání nesportovně ještě plácl holí Nováka do lapačky, což se brodské obraně pochopitelně nelíbilo. Rozhodčí Humpolíček byl ale hodně milosrdný a obránce hostů nevyloučil.
     
    56:47
    Petr Kuchta (HBR) usedl na trestnou lavici za podražení.
     
    55:56
    Domácí dál buší na obranu svého soupeře a ten má plné ruce práce.
     
    55:25
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    "Pátá, právě teď odbila, pátá, právě teď obila, pátá, právě teď odbila vám!", zní Kotlinou! Bruslaři se zabydleli na dlouhou dobu v útočném pásmu a první útok znovu ukázal svou genialitu. Patrik Přidal namazal Lukáši Endálovi, jenž už poslepu, tak dobře mají oba hráči spolupráci naučenou, našel před brankovištěm osamoceného MIROSLAVA TŘETINU a kapitán domácích z první propálil přesouvajícího se brankáře hrušku, jenž neměl šanci! Asistence: Lukáš Endál, Patrik Přidal.
     
    54:49
    Brankář Novák si připsal po delší době úspěšný zákrok, ale nejednalo se o nic, co by mu mělo dělat vrásky na čele. Maskovaná opora Brodu si hravě poradila.
     
    54:30
    Po většinu času se hraje na jednu branku, a to na tu, jíž stráží sokolovský gólman Petr Hruška. Havlíčkův Brod si jde pevným krokem pro další domácí výhru a důležité tři body.
     
    54:03
    Hosté vyvezli puk do útočného pásma, ale opět se na nic nezmohli. Je vidět, že síly jim ubývají čím dál víc, navíc prohrávají o tři góly a domácí jsou v laufu.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 19. Chlubna (Kondratěv, Duben), 25. Chlubna (Kondratěv, Vlasov), 39. Kozlík (Vlasov, Kondratěv), 53. Lacina (Endál, Vala), 56. Třetina (Endál, Přidal) – 16. P. Michálek (P. Račanský, Tvrdek)


    BK Havlíčkův Brod: Novák (Dusík) – Lacina, Duben "A", Vala, Kolda, Kořínek, Loginovskij, Pecen, Kulhánek – Chlubna, Kondratěv, Vlasov – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Kuchta, Kozlík, Ludvík – Hlídek, Cejpek.
    HC Baník Sokolov: Hruška (Fečo) – Říha, P. Michálek, Gombár, Binias – P. Račanský "A", Tvrdek, Kukla "C", V. Truhlář, Jirušek, Kašpar "A", Krejsa, Dimitrov, Pfister, Sus.

    Rozhodčí: Petr Humpolíček – Martin Klouda, David Otáhal

    Diváci: 563
    thejrc.org