Příbram – Liberec 0:1 (kon.) | Dukla Praha – Sparta 0:2 (kon.) | Plzeň – Slavia 3:1 (kon.)
konec
FK Dukla Praha
0:2 (0:0)
AC Sparta Praha
Neděle 28.08.2016, 17:00 • Juliska, Praha 6 - Dejvice • ePojisteni.cz liga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Sparta vítězí v pražském derby na Julisce 2:0, se loučí Tomáš Kohlmann a přeji příjemný zbytek slunečného víkendu. (18:58:27)
     
    STATISTIKY

    Střely celkem: 15 – 11
    Střely na bránu: 6 – 7
    Střely mimo: 9 – 4

    Rohové kopy: 6 – 4
    Vhazování: 30 – 25
    Ofsajdy: 1 – 2

    Fauly: 6 – 12
    Žluté karty: 1 – 1
    Červené karty: 0 – 0
     
    Sparta se dnešním vítězstvím vrací do čela tabulky před Mladou Boleslav a po pěti kolech jedinou její ztrátou zůstává bezbranková remíza v Teplicích. Dukla se po výhře Liberce v souběžně hraném utkání v Příbrami propadla už na třináctou příčku se ziskem čtyř bodů z pěti zápasů.
     
    Na Julisce je dobojováno! Sparta vítězí na Dukle 2:0, když import tří bodů na Letnou zařídil svými dvěma trefami netradiční střelec Martin Frýdek. Ten se v 58. minutě trefil šťastně dvakrát tečovanou střelou a o dvacet minut později zakončil kombinační akci svých spoluhráčů.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Dukla měla v závěru další šanci na úpravu skóre! Vácha katastrofální malou domů vyzval Manziu k samostatnému úniku, domácí útočník si i dokázal posunout míč kolem Koubka, když už měl před sebou prázdnou branku, tak mu ale ještě brankář stačil míč ukrást od kopačky!
     
    90+1
    V momentě, kdy v ruce čtvrtého rozhodčího Nenadála svítila informace o dvou nastavených minutách se z obrovské dálky opřel do balónu Štětina, domácí obránce ale výrazně přestřelil.
     
    90
    Manziův průnik po levém křídle zastavil Brabec odehráním míče do zámezí, domácí vhazují zpoza postranní čáry.
    89. Manzia šel sám na Koubka, ten skokem pod nohy zabránil gólu.
     
    89
    Za velmi nepříznivého stavu už Dukla hraje zcela přímočaře, tentokrát si střeleckou pozici našel Bidje Manzia a jeho povedenou ránu směřující do horního rohu sparťanské branky Koubek vytáhl mimo tyče!
     
    89
    Rohový kop Dukly zahrával Preisler a našel naprosto osamoceného Smejkala, domácí stoper ale míč nasměroval vysoko nad sparťanskou branku.
     
    88
    Preisler si na levém křídle vyměnil míč s Považancem, poté ale vůbec nezvládl svůj centr a trefil prvního sparťana stojícího v cestě míče do pokutového území.
     
    87
    Po souhře s Frýdkem Pulkrabovi nabíhal do střelecké pozice Mareček, mladý útočník mu ale nasměroval velmi nepřesnou přihrávku, ke které měl výrazně blíže Hroššo.
     
    85
    Dominik Preisler dostal zajímavou kolmici za sparťanskou obranu, ovšem výborně načasovaným skluzem mu stačil skluzem vystavit stopku Mario Holek.
     
    83
    Koubek si poradil i s dalším prudkým centrem Kušníra, který vyboxoval do pole a zavdal tak svým spoluhráčům možnost rychlého kontru, Zahustel se však na pravém křídle neprosadil v souboji s Podaným.
     
    82
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Peter Olayinka, přichází Dominik Preisler.
     
    82
    Zajímavostí také určitě je fakt, že dnes soupeřící brankáři spolu loni na podzim tvořili dvojici ve Slovanu Liberec. Koubek tam strávil celou sezónu na hostování ze Sparty a Hroššo v lednu přestoupil ze severu Čech právě do Dukly.
     
    81
    Kušnír pronikl podél pravé postranní čáry, následný centr však narýsoval přímo do rukavic nikým neatakovaného Koubka.
     
    80
    Při následném přerušení už dochází ke zmíněnému vstupu Pulkraba do zápasu, místo na hrotu mu přepouští Lukáš Juliš.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 58. Frýdek (Josef Šural), 78. Frýdek (Vácha)

    Karty:   44. Kušnír (DUK) – 30. Frýdek (SPA)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 9:4. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 6:12.
    FK Dukla Praha: Hroššo – Kušnír, Štetina, Smejkal, Podaný – Marek Hanousek (C), Považanec, Daniel Tetour (68. Juroška) – Čajić (68. Manzia), Olayinka (82. Preisler), Beauguel.
    Náhradníci: F. Rada – Manzia, Juroška, Šimůnek, Vopat, Kovaľ, Preisler.

    AC Sparta Praha: Koubek – Karavajev, Mario Holek, Nhamoinesu, M. Kadlec (70. Brabec) – Vácha, Frýdek – Zahustel, Lafata (C) (68. Mareček), Josef Šural – Juliš (80. Pulkrab).
    Náhradníci: Bičík – Holzer, Čermák, Mareček, Pulkrab, Mazuch, Brabec.

    Rozhodčí: Proske – Arnošt, Černý

    Diváci: 6 243
    thejrc.org