Litoměřice – Chrudim 2:2 (kon.) | Česká Lípa – Vysoké Mýto 3:2 (kon.) | Interobal Plzeň – Hodonín 5:3 (kon.)
Hradec Králové – Helas Brno 5:2 (kon.) | Zruč n/S – Slavia 6:3 (kon.) | Sparta – Třinec 2:2 (kon.)
konec
FC Démoni Česká Lípa
3:2 (1:1)
1.FC Nejzbach Vysoké Mýto
Pátek 16.09.2016, 20:30 • Sportovní hala Česká Lípa • 1. Futsal liga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je za námi nervydrásající zápas, na jehož konci se z vítězství a zisku tří bodů radují Démoni. České Lípě se sice nepovedl začátek prvního a druhého poločasu, ovšem závěr duelu měla famózní. V poslední minutě zakončil do odkryté brány Tomáš Vobořil, díky jehož gólu si domácí připisují cenné tři body. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji hezký víkend. (22:15:13)
     
    Konec zápasu.
     
    40
    Démoni právě vstřelili branku!
    Tak nakonec se tento krok hostům nevyplatil, naopak při něm inkasovali rozhodující gól. Do rychlého kontru vyrazili Bejda s TOMÁŠEM VOBOŘILEM a druhý jmenovaný zakončil celou akci do prázdné brány. Asistence: Stanislav Bejda.
     
    40
    Gólman Gerčák vyrazil podpořit útok. Jeho snažení se mohlo Mýtu vyplatit, ovšem Kirov se blýsknul ukázkovým zákrokem proti střele jednoho z hráčů Nejzbachu!
     
    38
    Futsalisté Vysokého Mýta si vyměňují přihrávky v útočném pásmu, ale k zakončení se zatím nedostali. Českolipská defenziva pozorně brání.
     
    37
    Tým 1. FC Nejzbach Vysoké Mýto si vyžádal oddechový čas.
     
    37
    V souboji dvou "trojek" uspěl Kaňkovský, jenž zabránil Sklenářovi v zakončení. Nejzbach bude mít ale k dispozici rohový kop.
     
    36
    Hosté se teď nastěhovali na útočnou polovinu, ale Kirova vážněji neohrozili.
     
    35
    Šabata převzal dlouhý pas od Gerčáka a Kirovovu branku minul doslova o pár centimetrů! Nechybělo mnoho a Nejzbach se mohl znovu ujmout vedení.
     
    34
    Démoni právě vstřelili branku!
    Českolipští se vyrovnávací branky přeci jen dočkali. Havlásek přenechal mičudu Švecovi, jehož navštívenku Gerčák pouze vyrazil a pohotový KAREL KAŇKOVSKÝ hlavou efektně srovnal na 2:2. Bez asistence.
     
    32
    Havrda prošel přes dva protihráče, ale finálovou fázi nezvládl. Jeho zakončení Gerčák přečetl a uchoval svému týmu jednobrankový náskok.
     
    31
    Ondřej Havrda si našel volný prostor a zakončil. Gerčák však mohl zůstat v naprostém klidu, neb pokus českolipského futsalisty skončil mimo.
     
    30
    Démonům se nepovedl rychlý protiútok, a tak se mičudy chopil Vodrážka, který ale střelou ze středu Kirova nepřekvapil. Teď se mohli hosté přiblížit vítězství.
     
    28
    Sklenář se chtěl obtočit kolem Kaňkovského a zakončit. Nakonec stihnul jen vystřelit, ale trefil jen branícího Kaňkovského.
     
    27
    Patrik Mažári se napřáhl z půlky hřiště a jeho bombu vytěsnil Gerčák s problémy na roh. Českolipští touží po vyrovnání, které se však zatím nedaří realizovat.
     
    27
    Pěknou kombinaci spolu sehráli Bejda a zakončující Vobořil, kterého ale vyrušil jeden z protihráčů, ovšem arbitři tohoto duelu neposoudili tento zákrok jako nedovolený.
     
    26
    Do českolipské sportovní haly si našlo cestu 70 diváků.
     
    25
    Po tvrdé ráně Kaňkovského se k dorážce chystal Bejda, ale balón za Gerčáka neprotlačil. To byla dobrá šance domácího celku!
     
    24
    Jaroslav Kubát nedovoleně zastavil Martina Švece a od rozhodčího Čurdy si za svůj prohřešek vysloužil kartu žluté barvy. Na hřišti se navíc začíná priostřovat.

    Michal Šandor

    Branky: 12. Kaňkovský (Švec), 34. Kaňkovský, 40. Vobořil (Bejda) – 1. Šabata (Merkl), 21. Vodrážka (Šabata)

    Karty:   19. Švec (CLI), 23. Kaňkovský (CLI) – 24. Kubát (VMY)


    FC Démoni Česká Lípa: Kirov (Michálek) – Kaňkovský, Havrda, Bažant, Bejda, Vobořil, Havlásek, Mažári, Švec
    1.FC Nejzbach Vysoké Mýto: Gerčák (Špinar) – Merkl, Sklenář, Jeníček, Kubát, Vágner, Novák, Šabata, Vodrážka, Pirkl.

    Rozhodčí: Čurda, Nagy

    Diváci: 70
    thejrc.org