Česko – Rusko 6:3 (kon.) | Švédsko – Finsko 3:1 (kon.)
konec
Švédsko
3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Finsko
Pátek 12.11.2010, 18:00 • KV Aréna • Reprezentace do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Loučím se s Vámi z karlovarské KV Arény a těším se na zítřejší pokračování turnaje. (20:06:30)
     
    Skončilo druhé utkání v reprezentačním setkání dvacítek na Turnaji 4 U20. Všechny body bere nakonec favorizované Švédsko. Po prvotním tlaku Švédska se sice prosadili Finové, ale od té doby se prosazovali jen žlutomodří. Po zásluze tak berou tři body do tabulky.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:27
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Střelou do prázdné klece pečetí výhru Švédska ANTON LANDER. Finům se sice podařilo udržet v pásmu, ale soupeř ukořistil puk po nepovedené přihrávce a zcela sám proti opuštěné kleci neměl střelec problém se skórováním. Asistence: Tim Erixon.
     
    58:52
    Vyloučen Simon Bertilsson (SWE) ke dvouminutovému trestu.
     
    57:12
    Vyloučen Joel Armia (FIN) na dvě minuty. Finové to budou mít vzhledem k oslabení s vyrovnáním těžké.
     
    55:45
    Lindberg mohl nyní v další tutové šanci navýšit. Pálil proti ležícímu brankáři Finska, ale gólman stihl jeho projektil do poloodkryté klece vytěsnit mimo betonem.
     
    53:16
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Jako blesk z čistého nebe. Tak by se dal charakterizovat útok Švédska. Znovu se tomuto týmu podařilo skórovat poté, co se oklepal z dvojnásobné početní nevýhody. Švédové nejprve dobyli pásmo Finska. Rozložili zde svojí drtivou formaci a ostřelovali branku Suomi. Jako branková se nakonec ukázala přihrávka z hole Normana. Jeho pas na modré zpracoval kapitán Švédska ANTON LANDER a přesnou ranou přes celé pásmo poslal svůj tým poprvé v zápase do vedení. Asistence: John Norman, Oscar Lindberg.
     
    48:15
    A pozor. Švédové jsou opět ve třech a to hned na minut a půl. Za úder do oblasti hlavya krku musí odsedět dvě minuty Adam Larsson (SWE).
     
    47:39
    Vyloučen Calle Jarnkrok (SWE) na dvě minuty. Hráč se provinil hákováním.
     
    46:27
    Larsson si sjel na pas do jízdy od spoluhráče. Puk trefil perfektně, ale lapačka Ortia byla ještě rychlejší.
     
    42:51
    Sami Vatanen pálil od modré. Jeho střela měla razanci i přesnost, ale švédský Petterson ji ještě stihl vyrazit těsně mimo a finský projektil pouze orazítkoval tyčku švédské brankové konstrukce.
     
    42:03
    Vyloučen Adam Larsson (SWE) na dvě minuty za podražení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina nabídla pro oka diváka poměrně stejný hokej jako ta první, ale konečně jsem se již dočkali změny skóre na světelné tabuli. Nejprve se při dvojnásobné početní převaze prosadili hokejisté Suomi. Hned na to hráli Švédové znovu ve třech, ale tentokrát se již ubránili. Naopak chvíli na to se jim podařilo srovnat skóre pohlednou akcí na dva doteky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:50
    Norman se podobně jako při brance Klingberg obtáčel a střílel z otočky. Tentokrát však chyběla střele přesnost.
     
    32:47
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové se ze druhého dvojnásobného oslabení oklepali a skórují. Po dlouhém dobývání pásma Finska se Švédům povedlo pásmo ukořistit. Po několikeré výměně puku zajel Fast za branku. Odtud poslal puk CARLU KLINGBERGOVI, který si vyjel zpoza branky a z otočky poslal puk do branky. Brankář Finska ani nestihl zareagovat, byla to tvrdá a přesná rána mezi betony. Asistence: Jesper Fast, Tim Erixon.
     
    28:38
    Švédsko znovu ve třech! Vyloučen Anton Lander (SWE) na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    28:28
    Vyloučen za vysokou hůl Johan Larsson (SWE).

    Milan Ouředník

    Branky a nahrávky: 33. Klingberg C. (Fast, Erixon), 54. Lander (Norman, Lindberg), 60. Lander (Erixon) - 28. Pakarinen (Vatanen)


    Švédsko: Petterson (Bjurö) - Styrman, Erixon, Larsson, Klingberg J., Almquist, Nemeth, Bertilsson, Brodin - Larsson, Norman, Sundström, Friberg, Lander, Klingberg C., Fast, Järnkrok, Wännström, Rensfeldt, Lindberg, Cehlin.


    Finsko: Ortio (Attokallio) - Jokipakka, Kivistö, Manelius, Vatanen, Virtanen, Määttä, Pietilä - Rajala, Junttila, Tuominen, Pakarinen, Pulkkinen, Donskoi, Piitulainen, Mustonen, Turtiainen, Virkkunen, Salomäki, Armia.


    Rozhodčí: Minář, Šír - Tůma, Tošenovjan.
    bahis siteleri