Rusko – Švédsko 2:6 (kon.) | Česko – Finsko 1:2 (kon.)
konec
Rusko
2:6 (1:2, 0:3, 1:1)
Švédsko
Sobota 13.11.2010, 14:00 • KV Aréna • Reprezentace do 20 let
Partner:
     
    Dnešní utkání má sice překvapivého, ale za to zcela zaslouženého vítěze. Švédský tým předváděl od počátečního do závěrečného hvizdu parádní souhru od obrany až po ofenzivu. Rusko se proti takto disciplinovanému týmu jen těžko prosazovalo do nějaké šance. (16:23:48)
     
    Nejlepšími hráči jsou vyhlášeni: Albert Konozov (Rusko) a Fredrik Wentzel Petterson (Švédsko).
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    57:13
    To jsou emoce! Hned tři hráči z obou týmů se do sebe pustili a v rohu kluziště to na chvíli vypadalo jako v boxerském ringu.
     
    55:48
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové pokračují ve skvělém výkonu. Na čtyřbrankový rozdíl navyšuje parádní trefou do horní části branky JOHAN LARSSON. Asistence: Johan Sundstrom, Max Friberg.
     
    53:18
    Vyloučeni Johan Larsson (SWE) a Jury Silnitskiy (RUS). Oba dva održeli menší dvouminutový trest za hrubost.
     
    49:56
    Vyloučen Vladislav Kartaev (RUS) a Max Friberg (SWE). Oba menší dvouminutový trest.
     
    48:27
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové se ještě nevzdávají. Po menším závaru ve středním pásmu vybojovala puk ruská dvojice. Hnali se spolu na švédskou branku hájící Pettersonem. Apalkov nahrával ALBERTU KONOZOVI, který neváhal, napřáhl se a propálil ruského gólmana mezi tělem a betonem. Asistence: Daniil Apalkov.
     
    48:06
    Vyloučen Carl Klingberg (SWE) na dvě minuty za sekání.
     
    46:01
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    védové již jen navyšují své luxusní vedení. Po přesném pasu se střelou zápěstím prosadil LUDVIG RENSFELDT. Asistence: Calle Jarnkrok.
     
    45:10
    A další Rus na tresnté lavici. Ruský celek bude hrát ve třech pár vteřin. Vyloučen na dvě minuty Alexander Torchenyuk.
     
    43:20
    Vyloučen Viktor Antipin (RUS) na dve minuty za podražení.
     
    40:22
    Vyloučen Stanislav Alshevskiy (RUS) na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Skóre 0:3 ve prospěch Švédska mluví za vše. Seveřané hráli od začátku třetiny velice disciplinovaně a nepouštěli již Rusy tak často do brajkových akcí či jasných příležitostí. Naopak perfektní hrou dopředu častokrát proráželi přes ruský obranný val a nevýšili tak své vedení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    35:41
    Vyloučen Patrik Nemeth (SWE) na dvě minuty za hákování.
     
    35:11
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové navyšují náskok již na rozdíl tří branek. Friberg našel chytrou přihrávkou za brankou JOHANA LARSSONA. Ten nespěchal. Objel si branku a po rychlém zpracování pálil z otočky. Asistence: Max Friberg, Petrick Cehlin.
     
    34:27
    Vyloučen Alexander Torchenyuk (RUS) na dvě minuty hákování.
     
    30:28
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové využívají přesilovou hru ve velkém stylu. Nejprve si strategicky obsadili pásmo a rozebrali ruské hráče. Poté přišla fáze ostřelování. Prvních pár střel šlo mimo. Až ADAM ALMQUIST, kteýr odbržel přesný pas od spoluhráče napřáhl na modré čáře a poslal kotouč do sítě. Puk si přitom musel najít cestičku hned mezi čtyřmi hráči v poli, o to horší výhled měl pak na kotouč brankář Ruska Evgeniy Ivannikov. Asistence: Jesper Fast, Carl Klingberg.

    Milan Ouředník

    Branky a nahrávky: 18. Alshevskiy S. (Alshevskiy J.), 49. Konozov (Apalkov) - 15. Norman (Lindberg, Larsson), 15. Lander "C" (Klingberg C.), 31. Almquist (Fast, Klingberg C.), 36. Larsson (Friberg, Cehlin), 47. Rensfeldt (Jarnkrok), 56. Larsson (Sundstrom, Friberg)


    Rusko: Ivannikov (Shilin) - Yakovlev, Marchenko, Gorechishnikov, Isangulov, Kalashnikov, Silnitskiy, Antipin, Gavrilenko - Alshevskiy S., Kartaev, Alshevskiy Y., Goldenkov, Tochitskiy, Konozov, Gusev, Torchenyuk, Sander, Potekhin, Apalkov, Solovyev.


    Švédsko: Petterson (Bjuro) - Bertilsson, Klingberg J., Erixon, Nemeth, Almaquist, Larsson, Styrman - Sundstrom, Larsson, Friberg, Rensfeldt, Jarnkrok, Wannstrom, Fast, Lander, Klingberg C., Norman, Lindberg, Cehlin.


    Rozhodčí: Fraňo, Minář - Bejček, Pouzar.

    Diváci: 250
    thejrc.org