Finsko – Rusko 2:3 (kon.) | Česko – Švédsko 1:3 (kon.)
konec
Finsko
2:3 (0:3, 0:0, 2:0)
Rusko
Neděle 14.11.2010, 11:30 • KV Aréna (Karlovy Vary) • Reprezentace do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Rusům se nakonec podařilo uhájit těsné vedení a poprvé na turnaji bodují a hned naplno za tři body. K výhře jim přitom stačili pouze branky z první třetiny, kdy soupeři nastříleli hned tři branky během jedné dvacetiminutovky. Finové se oklepali až na začátku třetí třetiny a dávali o sobě dost důrazně najevo, ale na více jak dvě branky to nestačilo. (13:38:25)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:28
    Finská klec bez gólmana.
     
    56:05
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové se zasluhují o pořádné zdramatizování zápasu. Po pomalých přihrávkách na modré čáře napřáhl ke střele TEEMU PULKKINEN a snižuje na jednobrankový rozdíl. Asistence: Joel Armia.
     
    55:34
    Vyloučen Jury Silnitskiy (RUS) na dvě minuty za hákování.
     
    52:20
    Finové předvádějí drtivý tlak a tlačí na Rusko. To se zatím drží, ale Suomi již předvedli snad dvě, tři příležitosti´, kdy musel Shilin chytat puk na hranici brankové čáry.
     
    48:50
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak to bylo hodně rychlé využití přesilové hry. Mustonen nahrál na modrou čáru JOONASOVI DONSKOIOVI, který se opřel do puku a vystřelil. Puk byl tečován betonem, ale přesto sklouzl do branky. Asistence: Joel Mustonen.
     
    48:41
    Vyloučen Stanislav Kalashnikov (RUS) na dvě minuty za faul kolenem.
     
    46:52
    Vyloučen Jury Silnitskiy (RUS) na dvě minuty za držení.
     
    43:30
    Oba celky hrají opět s otevřenými obranami a soustředí se spíše na ofenzivní činnost. Viditelně více z toho těží finský celek, který nyní hned několikrát zaměnstnal střežitele ruské svatyně Shilina. Ten však zatím svými bezchybnými zákroky bere finským kanonýrům sebevědomí. Rusové se do nebezpečných akcí dostávají jen sporadicky, ale za to každá jejich střela je přesná a svižná, a tak i Attokallio na druhé straně má plné ruce práce.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Stav po druhé třetině zůstává stejný. Finsko sice přidalo na výkonu a daleko více se tlačilo za snížením, ale ruský Shilin drží čisté konto i díky svým akrobatickým zákrokům.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    35:45
    Vyloučen Jesper Piitulainen (FIN) na dvě minuty za podražení.
     
    28:53
    Vyloučen Joonas Donskoi (FIN) za sekání.
     
    28:49
    Vyloučen Vladislav Kartaev (RUS) na dvě minuty za hákování.
     
    26:20
    Iniciativu hry přebrali hokejisté Finska, ale stále jim chybí přesnost v zakončení.q
     
    23:00
    Tentokrát se vylučuje na druhé straně. Henry Tuominen (FIN) za nedovolené bránění.
     
    22:44
    Ruské faulování nekončí. Dvě minuty za hákování musí odsedět Jaroslav Alshevskiy (RUS).
     
    21:45
    Finům početní výhoda jen prospívá, Rusko se ještě takřka nedostalo do svého útočného pásma. Za to Suomi již několikrát vyzkoušelo pozornost ruského Shilina.

    Milan Ouředník

    Branky a nahrávky: 49. Donskoi (Mustonen), 57. Pulkkinen (Armia) - 7. Kartaev (Alshevskiy S.), 17. Karatev (Marchenko), 18. Alshevskiy S.


    Finsko: Attokallio (Ortio) - Vatanen, Jokipakka, Maatta, Manelius, Vortanen, Kivisto, Pietila - Pulkkinen, Tuominen, Rajala - Armia, Mustonen, Donskoi - Junttila, Salomaki, Piitulainen - Pakarinen, Virkkunen, Turtuainen.
    Rusko: Shilin (Ivannikov) - Marchenko, Jakovlev, Gorechishnikov, Isangulov, Silnitskiy, Kalashnikov, Antipin, Gavrilenko - Alshevskiy Y., Kartaev, Alshevskiy S. - Konozov, Tochitskiy, Goldenkov - Sander, Torchenyuk, Gusev - Solovyev, Aalkov, Potekhin.

    Rozhodčí: Minář, Šír - Hlavatý, Tošenovjan.
    thejrc.org