Karviná – Třinec 1:0 (kon.) | Jihlava – Č. Budějovice 4:2 (kon.) | Ústí n. L. – Teplice 3:3 (kon.)
Dunajská Streda – Inter Bratislava 5:0 (kon.) | Jihlava – Č. Budějovice 1:1 (kon.) | L. Mikuláš – Prešov 1:1 (kon.)
Norimberk – Dukla Praha 2:1 (kon.) | Ried – Příbram 0:0 (kon.) | Plzeň – Basilej 2:1 (kon.)
Sparta – Tianjin Quanjian 4:1 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
2:1 (0:1)
FC Basilej
Středa 17.01.2018, 16:00 • Marbella, Španělsko • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Fotbalisté Viktorie Plzně po prvním poločase přípravného utkání na soustředění ve Španělsku sice prohrávali, když se prosadil po rychlém protiútoku Kevin Bua, po přestávce ale zápas během sedmi minut otočili. Proti osmifinalistovi UEFA Champions League vyrovnával čtyři minuty po přestávce z penalty Marek Bakoš a po necelé hodině hry dokonal obrat Aleš Čermák. Dvacetinásobný šampión švýcarské ligy mohl vyrovnat patnáct minut před koncem, kdy si vytvořil v rychlém sledu dvě skvělé příležitosti, v obou případech ale skvěle zakročil Aleš Hruška. Konečný výsledek v Marbelle. FC Viktoria Plzeň 2 FC Basilej 1. (17:51:30)

     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Rohový kop Basileje z pravé strany nic nepřinesl, stejně jako následný pokus Plzně z téměř poloviny hřiště, když minul levou tyč.
     
    90
    Plzeň dokázala přízemní centr Basileje z levého křídla odvrátit na vzdálenější pravé tyči na rohový kop.
     
    89
    Basilej vyrazila po zisku míče do nebezpečného přečíslení 5 na 3, jenže Mohamed Amin Elyounoussi centr z pravé strany pokazil a jeden z hráčů Plzně sklepl míč na vzdálenější levé tyči hlavou do náruče Aleše Hrušky.
     
    88
    A další akce Basileje tažená podél levé postranní čáry, kde si Radim Řezník skvěle pokryl míč tělem a Dimitri Oberlin ho ve snaze získat zezadu postrčil.
     
    87
    Basilej na levém křídle v blízkosti šestnáctky zrychlila hru kolmou přihrávkou, kterou jeden z obránců Plzně skvěle vystihl a nepustil švýcarský celek do pokutového území.
     
    86
    Viktoria musí hrát až do konce utkání a nevyplatí se podcenit žádný souboj. Basilej se nadechuje k závěrečnému tlaku.
     
    85
    Aleš Hruška čtvrthodiny před koncem zápasu předvedl v rychlém sledu dva skvělé zákroky a Plzeň míří za výhrou.
     
    83
    Afimico Pululu si na pravé straně hřiště na hranici šestnáctky zpracoval míč a technickou střelou se snažil míč zatočit ke vzdálenější levé tyči, jeho pokus levačkou byl ale nepřesný.
     
    81
    Afimico Pululu na pravé straně pronikl do šestnáctky, kde předvedl pěknou koloběžku a poté poslal z úhlu před bránu střílený přízemní centr, po kterém se málem Basilej radovala z vyrovnání, jednomu z hráčů švýcarského týmu ale chyběl na vzdálenější tyči k zakončení krok!
     
    79
    A další šance Plzně! Hráči českého týmu z pravého rohu šestnáctky blíže ke středu hřiště napřáhli k prudké přízemní střele, která mířila k přední tyči, Chande ji ale skvěle vyrazil!
     
    77
    Marek Bakoš se na pravém křídle v blízkosti šestnáctky nádherně otočil s míčem v obležení dvou protihráčů a z brankové čáry dokázal skvěle nacentrovat, jeden z jeho spoluhráčů ale na přední tyči hlavičkoval z blízkosti těsně vedle! Zřejmě to byl Aleš Čermák, kdo odmítl gól.
     
    75
    Dimitri Oberlin napřáhl zpoza šestnáctky k pohotové přízemní střele, která mířila těsně nad zemí k pravé tyči, Aleš Hruška ale vytáhl další úžasný zákrok a míč vyrazil! Jen to zahučelo.
     
    75
    Střídající Afimico Pululu si na levé straně šestnáctky naběhl na kolmou přihrávku a přízemní střelou z ostrého úhlu se pokusil propálit vybíhajícího brankáře Aleše Hrušku, bývalý brankář Příbrami si ale připsal skvělý zákrok a vpádu míč vyrazil na rohový kop!
     
    74
    Střídání v týmu FC Basilej: ze hřiště odchází Davide Calla, přichází Martin Liechti.
     
    73
    Václav Pilař si na levé straně šestnáctky navedl míč na pravačku a jeho prudká rána pravačkou byla zablokována.

    Tomáš Reiner

    Branky: 49. Bakoš (pen.), 56. Čermák – 17. Bua


    FC Viktoria Plzeň: Hruška – Havel, Piroch, Hájek, Limberský – Petržela, Hrošovský (C), Ivanschitz, Zeman – Chorý, Krmenčík.
    Druhý poločas: Hruška – Řezník, Hubník, Živulič, Kovařík – Hořava, Čermák – Kopic, Kolář, Pilař – Bakoš.

    Náhradníci: Kozáčik, Sváček – Bakoš, Čermák, Kolář, Hejda, Kovařík, Hořava, Hubník, Řezník, Kopic, Pilař, Živulič.

    FC Basilej: Salvi – Lang, Kaiser, Suchý (C), Riveros, Xhaka, Frei, Stocker, van Wolfswinkel, Bua, Ajeti.
    Druhý poločas: Salvi (71. Chande) – Calla (74. Liechti), Lokaj, Balanta, Petretta – Campo, Serey Die, Elyounoussi – Pululu, Oberlin, Okafor.

    Náhradníci: Chande – Pepsi, Oberlin, Pululu, Alvarez Balanta, Serey Die, Campo, Itten, Elyounoussi, Chande, Liechti, Okafor, Lokaj, Petretta, Calla.
    thejrc.org