Jablonec – Plzeň 3:0 (kon.)
konec
FK Jablonec
3:0 (2:0)
FC Viktoria Plzeň
Pondělí 24.09.2018, 18:00 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • FORTUNA:LIGA • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je ode mne pro dnešek vše, z mrazivého Jablonce se s vámi loučím. Přeji příjemně prožitý večer a někdy příště se budu těšit opět na počtenou! (20:02:41)
     
    Statistiky utkání:

    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 8:2. Rohy: 3:8.
     
    Je dobojováno, vítězem dnešního utkání se naprosto zaslouženě stává tým FK Jablonec! Zelenobílí obhájce titulu zcela přejeli ve všech ohledech. Základ ke třem bodům položili především v první půli, nicméně i druhých pětačtyřicet minut odehráli velmi zdařile a díky hlavičce Jana Chramosty, jenž zvýšil na finálních 3:0, bylo definitvně jasno. Právě Chramosta a Trávník byli hlavními tahouny domácí ofenzivy. Viktoriáni na druhé straně prakticky nezahrozili, nejnebezpečnější situací byla střela Chorého doprostřed klece. Severočeské obraně se navíc podařilo doslova vymazat ze hřiště Michaela Krmenčíka. Výběr trenéra Vrby tak podruhé v sezóně padl, a opět naprosto jednoznačně.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Davis Ikaunieks se rozběhl pro dlouhou přihrávku od Davida Hovorky, nicméně k míči se přes dobře postaveného Radima Řezníka nedostal. Plzeň se ještě dostává kupředu, už toho však nemá šanci mnoho stihnout.
     
    90+4
    Jablonečtí příznivci potleskem odměňují své oblíbence za předvedený výkon. Matúš Kozáčik posílá dlouhý nákop na útočnou polovinu, Michael Krmenčík se ale nacházel v postavení mimo hru.
     
    90+3
    Jablonečtí ještě vybojovali rohový kop, hlavička Vojtěcha Kubisty totiž byla přizvednuta nad horní tyč. Roh rozehráli domácí dozadu a šetří čas poblíž půlicí čáry.
     
    90+2
    Druhý poločas je nastaven o šest minut! Potlesk na otevřené scéně si před chvilkou zaslouženě užil také střídající Vladimir Jovović. Zápas se už pouze dohrává, nikdo už nikam nespěchá.
     
    90+2
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Vladimir Jovović, přichází Rafael Acosta.
     
    90
    Opět se hraje. Plzeň bude muset utkání dokončit v oslabení, Pavel Vrba už totiž vyčerpal všechny možnosti střídání. Viktoriáni kombinují na vlastní obranné polovině a pomalu postupují vpřed.
    88. Nepříjemná srážka hlav, Hubník je těžce otřesen
     
    88
    Na hřišti stále zůstává ležet jeden z plzeňských fotbalistů, nevypadá to úplně dobře. Na hrací plochu už dokonce míří také nosítka. Zřejmě se bude vydatně nastavovat.
     
    87
    Před domácí brankou to vypadá na velice nepříjemnou situaci. Dvojice hráčů se totiž srazila hlavami, těžko odhadovat, o koho se přesně jedná. Na místo spěchají zdravotníci.
     
    86
    David Limberský je dnes zřejmě nejaktivnějším Viktoriánem, a nyní získal pro své barvy další rohový kop z levé strany. Centr Hrošovského prodlužoval Hubník, poslední slovo měl však opět Vlastimil Hrubý.
     
    85
    Vlastimil Hrubý uvedl míč do hry dlouhým nákopem z vlastního pokutového území. Našel si jej Luděk Pernica, po jehož dobré práci se snažil prosadit Krmenčík. Ten ovšem vůbec nemá svůj den, Hanousek jej opět v klidu ustrážil.
     
    84
    Michal Trávník posunul míč ze středu na pravou stranu, kde se nacházel Vladimir Jovović. Ten se snažil obejít Davida Limberského, ale ten mu čistě nastavil tělo a nepustil Černohorce dál.
     
    83
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Jan Chramosta, přichází Davis Ikaunieks.
     
    82
    Matúš Kozáčik si nyní dobře vystoupil ze svého pokutového území, aby zabránil Janu Chramostovi v šanci dostat se k míči. To byla také poslední akce, do které se dnes jedna z hvězd utkání dostala.
     
    81
    Centr Jana Kovaříka byl sražen na rohový kop. Toho se na levé straně ujal Hrošovský, jenž vybídl k centru Limberského. Těžký souboj s Chorým posléze úspěšně zvládl brankář Vlastimil Hrubý.

    Ondřej Belák


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 27. Trávník (Chramosta), 39. Trávník (Masopust), 56. Chramosta (Trávník)

    Karty:   22. Limberský (PLZ), 35. D. Kolář (PLZ), 74. J. Kopic (PLZ)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 8:2. Rohy: 3:8. Fauly: 6:19.
    FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, Hovorka, Lischka, Matěj Hanousek – Hübschman (C) – Masopust, Trávník, Považanec (73. V. Kubista), Jovović (90+2. R. Acosta) – Chramosta (83. D. Ikaunieks).
    Náhradníci: Hanuš – R. Acosta, Břečka, D. Ikaunieks, Janković, V. Kubista, Pleštil.

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, Pernica, R. Hubník (C), Limberský – Hořava (64. Chorý), Hrošovský – J. Kopic (76. Ekpai), D. Kolář (46. Al. Čermák), J. Kovařík – Krmenčík.
    Náhradníci: A. Hruška – M. Havel, Ekpai, Al. Čermák, Hejda, Chorý, M. Petržela.

    Rozhodčí: Franěk – Blažej, Frimmel.

    Diváci: 2 872
    thejrc.org