Tisk. konference HC Plzeň 1929 (kon.)
konec
Tisková konference HC Plzeň 1929

Čtvrtek 03.03.2011, 13:00Tiskové konference
     
    Tisková konference končí, děkujeme za pozornost. (14:15:43)
     
    Bude novým asistentem trenéra Michal Straka? Kouč Jelínek toto nepotvrdil ani nevyvrátil: S Martinem i tomto jednáme. Michalovo jméno jsme zmínili také.
     
    Pro mě jsou kluci vítězové základní části, řekl Marián Jelínek.
     
    Hlavní kouč A týmu se vyjádřil i k ožehavému tématu odečtu bodů: Jde o komplikovaný problém, který jen těžko shrneme do pár vět. Stala se obrovská chyba a systém, který její vznik umožní, je podle mě špatný. Mrzí mě, že postižení byli i hráči, kteří za nic nemohli. Moc se nemluví o tom, že vinou odečtů přišli o prémie za účast v play-off. Ani jeden se však neozval s tím, že by chtěl nějaké kompenzace.
     
    Marian Jelínek o angažování Radka Dudy: Dobře jsem věděl, že Radek je vynikající hokejista, ale také že má problémy zvládat své emoce, což může někdy negativně poznamenat celé mužstvo. I s tímto rizikem jsem do toho šel a nabídky Chomutova jsem se rozhodl využít, hned jak se objevila. Jeho emoce se nám podařilo zkrotit a namířit správným směrem a Radek u nás předvedl výkon, který od něj asi nikdo nečekal.
     
    Pavel Vostřák hovoří o možnosti pokračování svého angažmá v Plzni: Nějaké varianty v hlavě už mám a s Martinem Strakou jsme se o nich bavili. Než bude definitivně jasno a budeme domluvení, tak bych ale nerad něco zveřejňoval.
     
    Pavel Vostřák: Play-off jsme ztratili vlastní nedisciplinovaností. V této fázi soutěže zápasy rozhodují přesilovky a oslabení a my jich Litvínovu nabídli příliš.
     
    Vlasák: Pro mě to byla určitě nejúspěšnější sezóna v Plzni. Spolupráce s Martinem Strakou byla vynikající, ale dojem ze sezóny bohužel kazí fakt, že jsme neuspěli v play-off. Už mi mnoho sezón ve vrcholovém hokeji nezbývá, ale věřím, že se nějakého úspěchu v play-off ještě dočkám. I proto jsem se rozhodl v Plzni setrvat i v nadcházející sezóně.
     
    Jaroslav Modrý ještě není rozhodnutý, zda v Plzni setrvá. Z jeho vyjádření nepřímo vyplvá, že on by rád zůstal, ale manželka by se ráda vrátila do Ameriky.
     
    Trenér Marian Jelínek počítá s tím, že zůstane v Plzni.
     
    Martin Straka říká, že mají zájem o setrvání Nicka St. Pierra a budou s ním o prodloužení ještě jednat.
     
    Brankáře na příští sezónu podle Mariána Jelínka je zatím předčasné řešit. Podepsaní jsou Mazanec a Přikryl, další se bude domlouvat...
     
    Pan Jelínek se vyjádřil k posilám. Mají na extraligu, ale ne na 2. pětku extraligového týmu. Ze zámořských hráčů není ani nadšený ani vyloženě zklamaný.
     
    Marián Jelínek nejprve řekl, že sezóna byla velmi zvláštní, poté ji zhodnotil v několika bodech.
    1) Kanadské posily
    2) Brankáři
    3) Příchod a odchod Sýkory
    4) Odečet bodů
    5) Příchod a odchod Dudy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Tisková konference začíná v 13:00. Sezónu budou hodnotit ředitel klubu V. Jáchim, generální manažer a kapitán M. Straka, trenér M. Jelínek, marketingový manažer J. Světlík a hráči T. Vlasák, J. Modrý a P. Vostřák.

    Vladimír Jícha

    bahis siteleri