Osvětim – Orlová 6:3 (kon.) | Havlíčkův Brod – Opava 2:1 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
HK Opava
Pátek 17.08.2018, 18:00 • Zimní stadion města Opavy • Slezský pohár
Partner:
     
    Tím dnešní hrací den v Opavě končí. Pokračovat budeme zítra ve 14:30 zápasem Havlíčkova Brodu s Orlovou, pro tuto chvíli je to od nás ale vše. Děkuji vám za pozornost a přeji hezký zbytek pátečního večera. (20:20:47)
     
    Opavě se skvěle vyvedl vstup do třetího dějství, když Bohumil Herman po teči vyrovnal skóre. Vyrovnaný stav ale nevydržel dlouho, vedení Bruslařům vrátil Vojtěch Veverka. Zápas ještě okořenila bitka Martina Kříže s Danielem Spratkem, gól už ale žádný nepadl. Mužstvo z Vysočiny si tak připsalo těsnou výhru.
     
    Konec zápasu.
     
    59:29
    Matyáš Daňa už vyjel dál z brankoviště, aby mohla Opava zkusit hru v power play, v tu chvíli ale získal kotouč Jan Milfait a vyvezl jej do pásma Slezanu.
     
    58:57
    Mužstvo z Vysočiny vyhrálo buly a nastěhovalo se do pásma soupeře. Po krátké kombinaci vystřelil z levé strany Patrik Přidal, Matyáš Daňa jeho pokus udržel ve výstroji.
     
    58:26
    První útočná lajna Havlíčkova Brodu se řítila do útoku, na modré čáře ji ale zastavil ofsajd. Čas Opavy na vyrovnání se krátí.
     
    58:08
    Bruslaři jsou kompletní, stále se však musí bránit. Petr Chalupa vystřelil od modré čáry, jeho ránu ještě tečoval Tomáš Rousek. Čeněk Novák vyrazil puk pravým betonem.
     
    57:55
    Tomáš Chlubna ve vlastním oslabení ujížděl dopředu, hra se k nelibosti opavských fanoušků dlouho nepřerušila. V rohu útočného pásma totiž zůstal ležet Jakub Hendrych.
     
    57:20
    Po prvním vyhození Bruslařů se Opavští nemohou dostat do útočného pásma. Jejich pokusy o rozehrávku sbírá obrana Havlíčkova Brodu už ve středním pásmu.
     
    56:38
    Slezané se po buly udrželi v pásmu a snaží se střílet ze všech pozic, Čeněk Novák musel dvakrát zasahovat. Pak se Havlíčkovu Brodu podařilo osvobodit.
     
    56:01
    Opava může vyrovnat v přesilové hře. Jiří Kopic (HBR) si při bránění pomohl krosčekem, za což je potrestán dvěma minutami.
     
    55:48
    Opava přebírá aktivitu. Petr Wolf měl prostor na pravé straně, jeho ránu vyrazil Čeněk Novák levým betonem.
     
    55:18
    Slezan otočil hru a vytvořil se tlak, který přiměl Bruslař po vybojování puku k vyhození přes celé hřiště na zakázané uvolnění.
     
    54:21
    Bruslaři ujeli do přečíslení dvou na jednoho, akci ale zhatila špatná přihrávka. K puku se pak ještě probojoval Vojtěch Holenda, jenž zblízka tlačil bekhendem puk pod betony Matyáše Dani, tam ale místo nebylo.
     
    53:39
    David Vala dlouho vyčkával za vlastní bránou, pak chtěl vyslat dopředu Vojtěcha Holendu, puk mu ale sklouzl z hole a hrát může Opava.
     
    52:45
    Bruslaři se usadili v útočné třetině a od modré čáry vystřelil Tomáš Semrád. Jeho tvrdá rána nepříjemně trefila Jana Štindla do nechráněného místa, hra je okamžitě přerušena.
     
    51:54
    Filip Jánošík pozlobil havlíčkobrodskou obranu, když se ve vlastní oslabení protáhl mezi dvojicí beků a dokázal i zakončit, Čeněk Novák musel zasahovat betony.
     
    51:20
    Na přesilovou hru nastoupila čtvrtá formace Bruslařů, jen zraněného Lukáše Berana nahradil Vojtěch Veverka. Havlíčkův Brod se udržel v pásmu a po krátké kombinaci zakončil z pravé strany David Kozlík do brankářovy lapačky.

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 28. Kulhánek (Veverka, Milfait), 44. Veverka (Třetina, Přidal) – 41. Herman (Slavík)


    BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – Vala, Nepokoj, Semrád, Kulhánek, Kříž, Kopic, Pražák – Přidal, Třetina (C), Veverka – Michálek, Milfait, Beneš – Chlubna, Voříšek, Holenda – Kozlík, Ludvík, Beran
    HK Opava: Daňa (Wanecki) – Tichý, Slavík, Šindelář, Bijota, Chalupa, Vilinskij, Kažimír – Wolf, Černý, Herman – Zelenkov, Malina, Peterka – Spratek, Hendrych, Jánošík – Pělucha, Štindl, Rousek
    thejrc.org