Orlová – Havlíčkův Brod 0:5 (kon.) | Opava – Osvětim 4:1 (kon.)
konec
MSK Orlová
0:5 (0:3, 0:2, 0:0)
BK Havlíčkův Brod
Sobota 18.08.2018, 14:30 • Zimní stadion města Opavy • Slezský pohár
Partner:
     
    Z tohoto utkání je to ode mne vše a prozatím vám děkuji za pozornost. Už od 18:00 budeme ovšem pokračovat dalším utkáním Slezského poháru, ve kterém se střetne Opava s Osvětimí. (16:32:55)
     
    Ve třetí třetině pokračoval tlak Havlíčkova Brodu, který měl vývoj utkání pevně ve svých rukou. Další branku už ale nepřidal, připisuje si tak pětibrankové vedení, zatímco Orlová na první úspěch stále čeká.
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    V poslední minutě se snaží projít dopředu Orlová, aby vstřelila alespoň čestnou branku. Vhazovat se teď bude před Čeňkem Novákem po hře vysokou holí.
     
    58:16
    Filip Beneš u pravého mantinelu šikovně zpracoval skákavý kotouč, vjel do útočného pásma a hledal před bránu sjíždějícího Martina Kříže, přihrávka byla ale příliš dlouhá.
     
    56:23
    David Ballner proklouzl havlíčkobrodské obraně a postupoval sám na bránu, střeleckou smůlu svého celku ale neprolomil! Čeněk Novák si připisuje další úspěšný zákrok.
     
    56:06
    Havlíčkův Brod propadl ve středním pásmu a Orlová již poněkolikáté jela do přečíslení dvou na jednoho. Daniel Szturc vzal situace na sebe, Čeněk Novák jeho pokus vytěsnil.
     
    55:34
    Jan Milfait si přihrával u hrazení s Vojtěchem Pražákem. Kotouč nakonec vyplaval na Martina Nepokoje, který se z první opřel do puku a René Svoboda musel rychle zareagovat, aby puk vyrazil.
     
    54:01
    Tomáš Chlubna středním pásmem neprošel, po něm ale hrál ještě Vojtěch Veverka. Ten přistrčil kotouč Luboši Voříškovi, ten byl ale od puku odstaven.
     
    52:29
    Radim Pejchal ještě před střídáním založil útočnou akci přihrávkou na Jana Milfaita. Ten z pravé strany nahazoval puk před brankoviště, Filip Beneš měl k němu ale daleko.
     
    51:32
    Vojtěch Veverka objel celé útočné pásmo kolem do kola, jeho přihrávce na Kryštofa Kulhánka ale scházela přesnost.
     
    50:30
    Čeněk Novák si po delší době připisuje sérii zákroků. Naposledy vyrazil pokus Marka Karocha od modré čáry, před tím si poradil s ránou Tomáše Vilčeka hned po buly.
     
    49:02
    Sergej Golev přihrávkou přes brankoviště hledal Michala Danga, který mohl jenom doklepnout puk do odkryté části klece, jenže přihrávku promáchl! Tato situace asi nejlépe vystihuje aktuální rozpoložení mužstva Orlové.
     
    48:26
    Orlová chybovala v rozehrávce. Puk jí ukradl Vojtěch Holenda, vrátili jej za sebe Davidu Kozlíkovi, jenž ale narazil na obrnou zeď, která se stačila zpátky zformovat.
     
    47:30
    Radim Pejchal nahodil puk na bránu od modré čáry, Luboš Voříšek ale na dorážku nedosáhl. Následná rána Tomáše Chlubny letěla mimo.
     
    46:38
    Kryštof Kulhánek vyslal od modré čáry ránu skrz klubko těl, René Svoboda nejprve vyrazil puk před sebe, pak se ale dobře zorientoval a dorážky nepovolil.
     
    45:58
    David Michálek se vyhnul bránícímu hráči, po něm přebral kotouč Filip Beneš, který se dostal až před brankoviště, zblízka ale bekhendem Reného Svobodu neprostřelil.
     
    45:14
    Vojtěch Holenda předal puk Vojtěchu Veverkovi, jenž z rohu kluziště vybruslil na pravý kruh, jeho bekhendové zakončení se ale na bránu nedostalo.
     
    44:12
    Bruslaři kombinují v útočném pásmu, hra ale musí být přerušena. Marek Karoch natlačil Vojtěcha Pražáka na brankovou konstrukci, která vypadla ze svého postavení.

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 14. Holenda (Ludvík, Veverka), 16. Kulhánek (Beneš, Kozlík), 19. Milfait (Beneš, Pejchal), 27. Chlubna (Milfait), 31. Kopic (Holenda, Ludvík)


    MSK Orlová: Svoboda (Ovčaří) – Štěpánek, Szturc, Kropka, Karoch, Janiczek, Frojda, Hladil – Ballner, Smrčka, Dang – Akhmetianov, Golev, Klíma – Vilček, Ferletjak, Šmíd – Wolf, Tvrdík, Pacoň
    BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – Kulhánek, Pejchal, Pražák, Vala (C), Kopic, Kříž, Nepokoj – Beneš, Milfait, Michálek – Chlubna, Voříšek, Přidal – Holenda, Ludvík, Kozlík – Veverka
    thejrc.org