Tisková konference HC Kometa Brno (kon.) | Tisková konference HC Energie Karlovy Vary (kon.)
konec
Tisková konference HC Kometa Brno

Pondělí 02.05.2011, 10:00Tiskové konference
     
    To je pro dnešní den vše, s konstatováním, že novou trenérskou dvojicí v Kometě bude v sezóně 2011/2012 Zdeněk Venera a Lubomír Oslizlo, se pro dnešní den z Brna loučím a u dalších přenosů se budu těšit nashledanou. (10:34:43)
     
    Dnešní tisková konference končí, podrobné informace naleznete na klubovém webu www-hc.kometa.cz.
     
    Zdeněk Venera: "Zítra začínáme s tréninkem, budeme trénovat do 1. července, máme v plánu soustředění v Turecku, je takové vylepšění přípravy, aby si hráči také malinko oddechli. Hráče čeká také dovolená, ale především klasická letní tvrdá dřina."
     
    Jaroslav Medlík: "Jozef Balej dostal od nás nabídku, ale doposud se k chystané smlouvě nevyjádřil. Rozhodnutí je jen na něm, zda naše podmínky přijme. Co se týče Tomáše Protivného, tak odchází do Brodu na hostování. Třetím brankářem bude Stanislav Neruda z Havlíčkova Brodu," doplnil Medlík.
     
    Kometa zahájí přípravu s 27 hráči, Radim Hruška doléčí zranění a poté také zahájí přípravu. Richard Stehlík je v jednání, nevíme zatím jestli zde zůstane.
     
    Libor Zábranský odpovídá na otázku, zda se jedná o zmenšení hřiště v hale Rondo: "Ano, pokoušíme se o to, ale zatím je předčasné vám říci nějaké závěry. Rádi bychom to uskutečnili, ale z finačních důvodů (hala Rondo patří městu, to by muselo případně zmenšení ledu zafinancovat - pozn. Redakce). to zřejmě možné nebude, uvidíme."
     
    Zdeněk Venera se bude snažit hrát s Kometou atraktivní hokej, ale samozřejmě nesmíme zapomenou na obranu. "Obě složky musí být kvalitní," potvrzuje Venera, který odpovídá na otázky tisku. Jedna z nich je následující: Proč jste si vybral pana Oslizla jako asistenta? "S Lubošem jsem známe dlouho, jak bylo řečeno, byli jsme spolu na vojně v Trenčíně, navíc zdejší poměry zná, takže volba byla jasná.
     
    Jaroslav Medlík doplnil, že sestava není uzavřená a rozhodně by chtěl do Komety dostat ještě dva střelce, tedy kvalitní útočníky. Doplnil ho Zdeněk Venera, který je se soupiskou spokojen a obrana je dle jeho slov prakticky uzavřena. "Je kvalitní, beru ji prakticky za hotovou". V útoku možná ještě posílíme, času je poměrně dost.
     
    V útoku pak - Petr Hubáček, Radek Dlouhý, Leoš Čermák, Roman Erat, Radim Hruška, Jakub Koreis, Tomáš Pospíšil, Jaroslav a Jakub Svobodové, Braňo Jankovič, Jan Křivohlávek, Miroslav Holec, Hynek Zohorna a Ondřej Švaňhal.
     
    Slovo dostal také Jaroslav Medlík, který teď představí nové posily Komety a upřesní aktuální soupisku, která zítra zahájí přípravu. V bráně bude stále dvojice Sasu Hovi a Jiří Trvaj. V obraně pak Radim Bičánek, Tomáš Malec, Radim Ostrčil, Petr Šenkeřík, Michal Kempný, Richard Stehlík, Jaroslav Koma, Jan Švrček, Tomáš Žižka, Juraj Valach, Ondřej Dlapa.
     
    Nyní opět hovoří nový kouč Komety Zdeněk Venera a následuje jej i Libor Zábranský, který se ohlíží za uplynulou sezonou a již přemýšlí nad tou další. "Máme kvalitní trénerskou dvojici, věříme, že se jim povede napravit předchozí dva neúspěchy a dovedou Kometu do play-off.
     
    Slovo dostal také Lubomír Oslizlo: "Je to již tři roky, co jsem zde naposledy působil, Kometu jsem sledoval na internetu a v TV. Jsem rád, že si mě Zdeněk Venera vybral a že můžu znovu trénovat v Kometě. Odehrál jsem zde spoustu let jako hráč, případně zde působil jako trenér, těším se na tuto práci v extraligovém klubu".
     
    Nyní hovoří před novináři Zdeněk Venera, který se těší na novou práci v Kometě, na publikum. "Brno je hokejové město, je tady tradice. Kádr sice není uzavřen, ale předpoklady tady jsou na to, aby byla příští sezona lepší a daleko úspěšnější".
     
    Asistentem bude brněnský patriot Lubomír Oslizlo, jenž se narodil 10.10. 1957 a je tedy pouze o tři týdny mladší. Navíc se oba trenéři dobře znají, byli spolu dokonce na vojně v Trenčíně.
     
    Nebylo tajemstvím, že trenérem Komety se stane Ing. Zdeněk Venera, který se narodil v Hranicích, 20.9. 1957. V minulém roce trénoval Zlín, dříve působil v Karlových Varech. V Brně podepsal smlouvu na dva roky.
     
    Tisková konference byla právě zahájena. Ke stolku usedá místopředseda představenstva Komety Libor Zábranský, vedoucí sportovního úseku Jaroslav Medlík a sportovní manažer A-mužstva Pavel Zubíček. Ke stolku přisednou i trenéři.
     
    Hezké dopoledne z brněnské haly Rondo, kde za několik okamžiků začně tisková konference klubu HC Kometa Brno. Uvidíme, zda se naplní předpoklady a dopusud pravděpodobná jména trenérů a hráčů budou oficiálně potvrzena.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Tisková konference začíná v 10:00.

    Roman Zajíček

    bahis siteleri