Tisková konference HC Kometa Brno (kon.) | Tisková konference HC Energie Karlovy Vary (kon.)
konec
Tisková konference HC Energie Karlovy Vary

Pondělí 02.05.2011, 13:00Tiskové konference
     
    Tisková konference je u konce, novináři se nedočkavě vrhají na chlebíčky. Děkujeme za pozornost. (14:29:31)
     
    MV: Motivační program se nakonec nekoná a příspěvek města by měl činit fixních 14 mil Kč. Vzhledem k tomu, že město přispívá na mládež, byli jsme i proti tomu, aby se dotace odvíjely od výsledků A-mužstva.
     
    V jaké podobě se podařilo domluvit motivační odměny za postupy do play off z rozpočtu města?
     
    MV: Stále se snažíme najít parťáka do útoku k Lukáši Pechovi. Zvlášť, když za nás nebude moci nastoupit David Hruška. Měl by to být koncový hráč, který dokáže využívat přihrávky, které Lukáš servíruje skvěle.
     
    Hledá klub ještě nějaké posily?
     
    Miroslav Vaněk upozorňuje, aby si diváci v předstihu zajistili vstupenky na první přípravné utkání v Chomutově. Čeká se vyprodáno.
     
    Václav Baďouček dává jako vzor mladým hráčům Lukáše Pecha. Ten začínal v Kadani, pendloval do karlovarské juniorky, hrál i čtyři zápasy týdně. (Miroslav Vaněk: Jeho přítelkyně a dnes i manželka si tenkrát stěžovala, že přijde domů a spí). Dnes už Lukáš Pech patří do hledáčku reprezentačních trenérů.
     
    Miroslav Vaněk na závěr tiskovky: Dnes to možná působilo trochu pesimisticky. Naším štěstím je, že jsme nezanedbali práci s mládeží a máme teď kde brát do A-týmu. Moc si vážím našich trenérů, že se podoby kádru nezalekli.
     
    MV: Mrzí mě, že projekt Ligy mistrů padnul. Hokej je jeden z mála sportů, který, který nemá mezinárodní ligu. Podle mě si v tomto IIHF počíná trochu amatérsky. Věc je u soudu, ale takové věci se vlečou dlouho. Jako první podal žalobu Bern, v této věci by brzy měl padnout výrok soudu, tak uvidíme.
     
    Jak vypadá spor o kompenzace za ušlé zisky z ligy mistrů?
     
    MV: Spolupráce bude probíhat dál. Z finančních důvodů si nemůžeme dovolit cesty A-týmu ani mládežnických týmů do Ufy. Ufa má však zájem přicestovat s mládežníky sem. Nemůžeme jim však hradit pobyt, jak jsme to dělali loni.
     
    Jak bude v nové sezoně probíhat spolupráce s Ufou?
     
    Otázky novinářů.
     
    MV: Zásahem pro naší pokladnu bude i uvažované navýšení DPH. Navýšení o 4 procentní body nemůže promítnout do ceny permanentek, ale o to se sníží náš příjem ze vstupného.
     
    MV: Obrovské úspěchy v minulé sezoně dosáhla naše mládež. Náš klub má velkou šanci získat statut Akademie (nový projekt ČSLH, pozn. autora). Patříme k nejužšímu okruhu uchazečů o tento statut. Jasno by mělo být na konci června.
     
    MV: V regionech, kam jezdím, uvažuje 50 % sportovních klubů o ukončení činnosti. Extraligový hokej stojí na penězích 14 bláznů: Holoubka, Charouze, Chrenka, Jágra a dalších.
     
    MV: Podmínky od státu jsou nejhorší za 20 let, co tuto práci dělám. Myslím, že se to naší společnosti za pár let vrátí v problémové mládeži i zdravotním stavu národa.
     
    MV: Státní podpora sportu je nulová, současnou vládní garnituru sport vůbec nezajímá.
     
    MV: Téměř se všemi hráči jsme řešili snížení smluv včetně Kumstáta, Skuhravého i Mensatora. Jednání dále probíhají s Čuttou a Gřegořkem. Hráči, kteří na úpravu smlouvy nepřistoupí, v Karlových Varech hrát nebudou. Proto se může stát, že nějaký zkušený hráč ještě odejde. Musím ale říct, že naprostá většina hráčů si závažnost situace uvědomuje a vychází nám vstříc.
     
    LP: Mým cílem do nové sezony je bavit fanoušky a pomoci mužstvu do play-off.

    Michal Slavík

    bahis siteleri