Slavia – Kladno 2:3 (kon.) | K. Vary – Sparta 2:1 (kon.) | Motor ČB – Liberec 2:1 (po pr.)
Třinec – Litvínov 6:4 (kon.) | Zlín – Plzeň 1:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Pardubice 5:4 (kon.)
Kometa Brno – Vítkovice 8:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
6:4 (4:0, 1:1, 1:3)
HC VERVA Litvínov
Neděle 05.02.2012, 17:00Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S tímto se s vámi z třinecké Werk arény loučím. Třinecká redakce se s vámi opět prostřednictvím textového onlajn přenosu spojí v pátek 17. února, kdy v rámci 49. kola bude na ledě Třince hostovat pražská Sparta. Prozatím tedy příjemný nedělní večer. (19:35:09)
     
    Zápas, ve kterém domácí po dvou třetinách vedli o čtyři branky, nakonec měl velmi dramatickou koncovku. Úvodních deset minut závěrečné třetiny nic nenasvědčovalo o tom, že by závěr zápasu měl být jiný než ve prospěch domácího Třince. Avšak když se v posledních sedmi minutách trefil Jareš, Gerhát a Ručinský, svítilo v Třinci v poslední minutě skóre 5:4. Až sedm sekund před koncem zápasu z vlastního obranného pásma odrazem o mantinel zatloukl poslední hřebíček do litvínovské rakve Lojek a rozhodl tak o konečném skóre v poměru 6:4.
     
    Nejlepší hráči utkání: Tomáš Kůrka - Richard Jareš.
     
    Zásahy brankářů ve 3. třetině: Hamerlík 9 - Nechvátal 8.

    Střely na branku v zápase: Třinec 40 - Litvínov 33.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Třinec právě vstřelil branku!
    Už se zdálo, že puk z pásma dostane Adamský, nakonec byl ale rychlejší Jareš, který puk udržel v útočném pásmu Litvínova. Následně MARTIN LOJEK nenápadným odrazem o mantinel dostal puk, který následně dostal zajímavou faleš, až za brankovou čáru. Bez asistence. Stav utkání 6:4.
     
    59:30
    Hosté se drží v pásmu Třince...
     
    59:10
    Litvínovští dokázali bleskurychle vybojovat buly v útočném pásmu. Nechvátal už je na střídačce.
     
    59:03
    Nechvátal před buly ve středním pásmu stojí asi v polovině obranného pásma Litvínova. Zřejmě se hned po buly, pokud bude vítězné, vydá opět na střídačku.
     
    59:03
    Time-out hostující Vervy Litvínov.
     
    59:03
    Litvínov právě vstřelil branku!
    No a drama je tady. Hosté se při power play dostali až do obranného pásma Třince a po centru Hübla do brankoviště následně i puk za Hamerlíka. Necelou minutu před koncem tady máme stav o jedinou branku. Střelcem gólu MARTIN RUČINSKÝ. Asistence: Viktor Hübl. Stav utkání 5:4.
     
    58:22
    Hostující Nechvátal na střídačce. Hosté to zkoušejí v šesti.
     
    58:12
    Ručinský pronikl do pásma a poslal puk těsně vedle levé tyče litvínovské branky.
     
    57:43
    Třinec mohl své vedení navýšit, ale Hořava před Nechvátalem neuspěl.
     
    57:15
    Útočící hráč v brankovišti přerušuje akci Litvínova. Puk měl na modré Brejčák. Vhazování ve středním pásmu.
     
    56:33
    Třinec je teď rád i za to, když dostane puk za bránicí modrou.
     
    55:44
    Hosté vycítili, že zápas nemusí být rozhodnut a už to mohlo být o jediný gól. Trávníček měl Hamerlíka doslova a do písmene na lopatě, ale ležící gólman Třince mu gól sebral skvělým zákrokem lapačkou.
     
    54:55
    Litvínov právě vstřelil branku!
    No tady to ještě může být zajímavé. Před Hamerlíkem bylo velmi rušno, a tak nahození Gerháta od pravého mantinelu končí za zády slovenského brankáře ve službách Slezanů. Autorem nakonec FRANTIŠEK GERHÁT. Asistence: Richard Jareš, Martin Jenáček. Stav utkání 5:3.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 3. Ostřížek (Orsava, Hampl), 3. Varaďa (Kůrka, Bonk), 10. Peterek, 12. Polanský (Kůrka, Zíb), 37. Květoň (Hořava), 60. Lojek - 24. Smolka (Kafan), 53. Jareš (Jenáček, Ručinský), 55. Gerhát (Jareš, Jenáček), 60. Ručinský (Hübl)


    HC Oceláři Třinec: Hamerlík – Zíb, Hrabal, Lojek, Klouček, Hudec, Novotný, Cartelli, Bolf – Kůrka, Bonk, Varaďa – Hrňa, Peterek, Adamský – Květoň, Polanský, Hořava – Orsava, Ostřížek, Hampl
    HC VERVA Litvínov: Franěk (12. Nechvátal) – Černošek, Kousalík, Stříteský, Gula, Skuhrovec, Kubát, Jareš, Brejčák – Lukeš, Hübl, Černý – Jenáček, Ručinský, Gerhát – Frolík, Trávníček, Majdan – Šrámek, Smolka, Kafan

    Rozhodčí: Minář, Hodek - Kostka, Bláha

    Diváci: 3049
    thejrc.org