Vsetín – Olomouc 9:6 (kon.) | Havlíčkův Brod – Mladá Boleslav 4:1 (kon.) | Hr. Králové – Písek 3:6 (kon.)
Třinec – Zlín 9:5 (kon.) | HC Litvínov – Sparta 2:5 (kon.) | PZ Kladno – Slavia 4:5 (kon.)
Plzeň – Chomutov 3:2 (kon.) | Havířov – Vítkovice 2:4 (kon.) | Liberec – Motor ČB 4:5 (kon.)
Kometa Brno – Jihlava 3:4 (po s.n.) | K. Vary – Kladno 4:2 (kon.) | Pardubice – Letňany 2:3 (po pr.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
BK Mladá Boleslav
Sobota 29.10.2011, 12:00 • Kotlina • Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    Je konec. Havlíčkův Brod po vynikajícím výkonu naprosto zaslouženě vítězí a po triumfu 4:1 si připisuje cenné tři body do extraligové tabulky. Mužem zápasu byl na havlíčkobrodské straně obránce reprezentant do 17-ti let Filip Dundáček, který dvěma vstřelenými brankami režíroval vítězství Rebelů. Z řad Mladé Boleslavi můžeme vybrat Jakuba Semiráda, jenž se stal jediným střelcem Středočechů. Děkuji vám za pozornost, z Kotliny se s vámi pro tuto chvíli loučím. Těším se na vás odpoledne, kdy pro vás od 17 hodin budu komentovat utkání A-mužstva s Hradcem Králové. (14:12:23)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:10
    Dundáček stál znovu na konci havlíčkobrodské akce, jenže od modré čáry tentokrát neuspěl a hattrick nezavršil. Gólman Plíšek u bližší tyče zasáhl betony a hosté vyhazují.
     
    58:55
    Havlíčkův Brod bude hrát 30 sekund 5 na 3. Dvouminutový trest obdržel za hákování Boček (MBL).
     
    58:20
    Jenže domácí se vlastní nepřesností připravili o kotouč a Mladá Boleslav toho dokonale využila ve svůj prospěch, když se dokázala osvobodit.
     
    57:44
    Hosté se osvobozují vyhozením, ale Rebelové už míří v hojném počtu do útočného pásma. Obrana Mladé Boleslavi bude mít zřejmě hodně práce.
     
    57:25
    Rebelové mají skvělou šanci zasadit svému soupeři definitivní úder. Dvouminutový trest dostává Chmělař (MBL) za podražení.
     
    56:50
    Vala se probil ke dvěma střeleckým projektilům, které následovaly krátce po sobě. Nejdříve trefil jen brankáře Plíška, podruhé už mířil nepřesně.
     
    56:15
    Vosyka se pohotově zorientoval v předbrankovém prostoru a zkusil si pomoci svýma dlouhýma rukama. Brankáře Plíška si zkoušel v tísni, kdy mu dýchali na záda protihráči, obhodit, jenže neúspěšně. Následně ještě pálil od modré čáry Mozr, ale nepřesně.
     
    55:10
    Další slibnou šanci měl při obléhání gólmana Plíška na holi Ludvík, který z mezikruží bekhendem sice přehodil ležícího strážce boleslavského brankoviště, ale zároveň i horní tyčku brány!
     
    54:25
    Hlídek si narazil s Křípalem, který stál v rohu pásma, a zblízka mířil k pravé Plíškově tyči, jenže puk jen proletěl těsně vedle ní. Následně byl zasažen při pokračující brodské akci do masky gólman Plíšek, přerušení hry.
     
    53:43
    Havlíčkův Brod si pomohl při útočném snažení vysokou holí. Rozhodčí jej vykazují z pásma a nařizují vhazování v kruhu před brankářem Dolejšem.
     
    52:53
    Rebelové se okamžitě rozestavili do přesilovkového vzorce a zkusili zakončit. Osmíkovi se to ještě na vrcholu kruhů nepovedlo, trefil jen před sebou stojícího obránce. Puk se ale dostal k Dundáčkovi, jenž ještě přiťukl na modré Melounovi, jehož rána netrefila Plíškovu svatyni. Následně se strhla potyčka a za hrubost jsou vyloučeni Dvořák (HBR) a Nastoupil (MBL).
     
    52:12
    Hosté si sami komplikují situaci a snižují svou šanci na zdramatizování zápasu. Dvouminutový trest za hrubost dostal Marek (MBL).
     
    51:28
    Na druhé straně pálil rozjetý Němec, jenže v tísni z mírného úhlu na levé straně vyslal nepříliš razantní projektil, který jen vyprášil Plíškovy betony u bližší tyče.
     
    51:06
    Děj hry se nám přesunul na druhou stranu hřiště, kde z rohu pásma našel svou přihrávkou Kellerstein mezi kruhy číhajícího Bočka, jenž pálil z první, jenže trefil jen připravené Dolejšovy betony.
     
    50:20
    Již při hře 5 na 5 si nabruslil do útočného pásma obránce Dvořák a z obrovského nápřahu vyslal od modré čáry tvrdou ránu, jež vyprášila připravené Plíškovy betony.
     
    49:30
    Středočechům se te´d nedaří zaujmout na delší časový úsek přesilovkové postavení, Rebelové se velmi dobře brání a po většinu času drží hru daleko od brankáře Dolejše, který teď jen sleduje dění před sebou.
     
    48:50
    Hosté pokračovali v útočném snažení a na konci celé akce stál znovu zakončující útočník Brzák, jenže tentokrát z levého kruhu opět minul Dolejšovu svatyni. Rebelové vyhazují.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 3. Dundáček (Meloun), 28. Hlídek (Vala, Žuček), 34. Dundáček (Dvořák), 41. Osmík - 20. Semirád (Marek)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Dolejš (Jeřábek) - Žuček, Dvořák (A), Křípal, Meloun, Krajcigr, Dundáček, Vala - Vosyka, Kuchta (C), Osmík, Hlídek, Brebera, Mozr, Ludvík, Voplakal, Krajhanzl, Němec (A).
    BK Mladá Boleslav: Ašenbrenner (od 42. Jan Plíšek) - Groer, Nastoupil, Jakub Plíšek, Kurka, Hercig, Kochubej, Chmelař - Marek, Šír, Bašus, Podsedníček, Dlugoš, Borovec, Semirád, Brzák, Kellerstein, Boček.

    Rozhodčí: Michal Talpa - Milan Dančišin, Tomáš Matějček.
    bahis siteleri