Žižkov – Varnsdorf 1:1 (kon.) | Vlašim – Táborsko 2:1 (kon.) | Dukla Praha – Prostějov 3:2 (kon.)
Opava – Vyškov 3:1 (kon.)
konec
FK Dukla Praha
3:2 (1:1)
1. SK Prostějov
Neděle 12.05.2024, 17:00 • Na Julisce, Praha-Dejvice • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Rozhodčí Radina definitivně ukončuje utkání, které posílá Duklu zpátky do nejvyšší soutěže! V pěkném utkání proti Prostějovu dokázali domácí ve druhé půli otočit, díky čemuž si mohou užívat obrovské euforie a šampaňského.

    Prostějov si určitě minimálně bod zasloužil. Úroveň zápasu neodpovídala souboji prvního s předposledním, jelikož Moravané předvedli velmi slušný výkon a na začátků obou poločasů dvakrát vedli. Bohužel jim to na body nestačilo, tudíž se o záchranu poperou až proti Opavě a na Žižkově. (19:01:39)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Závěr nastavení už je hodně rozkouskovaný. Nejen fauly a nepřesnostmi, ale také auty na polovině hřiště.
     
    90+5
    Dlouhý nákop přistál až u Filipa Rady (DUK), který vidí žlutou kartu za zdržování.
     
    90+4
    Úplně v poklidu ne, jelikož Muris Mešanovič (DUK) takticky napadal jeho rozehrávku a žlutá karta je za ušetřené vteřiny malou cenou.
     
    90+4
    Rozehrávka nevyšla Dukle podle představ, navíc příliš důrazný Jarkub Zeronik (DUK) vidí žlutou kartu. Míč drží opět Mucha, který tak může v poklidu rozehrávat.
     
    90+3
    Marek Matocha (PRO) vidí za svůj zákrok žlutou kartu, domácí tak v poklidu rozehrávají.
     
    90+2
    Brejk Dukly po pravé straně zastavuje obranný zákrok prostějovského hráče.
     
    90+1
    Ideální průběh pro Duklu, která drží hru daleko od své branky. Sama se logicky nikam nehrne, ale hlavně dokáže bourat rozehrávku Prostějova.
     
    90
    Moravané rozehráli standardku velmi pěkně, po pěkné akci na jeden dotyk se na pravé straně ocitl nehlídaný Slaměna, ale jeho střela na zadní tyč letí kousek vedle!
     
    89
    Bohužel pro ni se jí to nedaří, následuje ztráta míče a zastavení brejk jen za cenu obranného faulu. Žlutá pro Jakuba Jeřábka (DUK), zajímavá standardka pro Prostějov!
     
    88
    Rada je tentokrát ve vzduchu stoprocentní, sbírá centr ze strany a dlouhou rozehrávkou přesouvá hru na útočnou polovinu. Tam by Dukla potřebovala kontrolovat hru.
     
    87
    Prostějov drží míč na útočné polovině, ale proti pevnému defenzivnímu postavení Dukly se mu nedaří najít prostor k zakončení.
     
    86
    Střídání v týmu FK Dukla Praha:
    ze hřiště odchází Jakub Hora, přichází Jakub Jeřábek,
    ze hřiště odchází Lukáš Matějka, přichází Jakub Barac.
     
    85
    Tentokrát se jim ale podařilo zahrozit! Rada podcenil centr ze strany, který vyboxoval nepříliš ideálně, díky čemuž útok Prostějova pokračoval. Ke střele ve vápně se dostal Bartolomeu, jehož zakroucený míč letí mimo.
     
    84
    Zdá se, jako by třetí gól Prostějov trošku nalomil. Tempo hry opadlo, Dukla jen kontroluje dění a Moravané už útočí do pevného bloku domácích.
     
    82
    Moravané mají další standardku, když si u postranní čáry vybojovali obranný faul Daniela Kozmy (DUK). Moravané tak mohou kombinovat na útočné polovině.
     
    81
    Nedovolený zákrok Prostějova u postranní čáry sudí Radina nepřehlédl, přesto se domácí nepřesnou kombinací připravují o míč. Na tahu je Prostějov.
     
    80
    Dukla přebírá iniciativu a drží míč ve své moci, načež se s ním přesouvá na útočnou polovinu. To už by si lídr tabulky měl pohlídat!

    Daniel Ryl

    Branky: 45+3. J. Hora (pen.), 68. Vondrášek, 78. Mešanović – 4. Šimek, 49. Harušťák

    Karty:   82. Kozma (DUK), 89. J. Jeřábek (DUK), 90+4. Zeronik (DUK), 90+4. Mešanović (DUK), 90+5. Rada (DUK) – 14. Šimek (PRO), 90+3. Matocha (PRO)


    FK Dukla Praha: Rada – Vondrášek, Peterka (C), D. Hašek, Ullman (59. Zeronik) – Kozma – J. Hora (86. J. Jeřábek), Douděra (75. Moulis), Holiš, Kozel (59. Mešanović) – Matějka (86. Barac).
    Náhradníci: Šťovíček – Ludvíček.

    Trenér: P. Rada

    1. SK Prostějov: Mucha – R. Látal, Štěrba, Bednár, Harušťák – Habusta – Bartolomeu, Koudelka (C) (65. Matocha), Šimek (65. Slaměna), J. Matoušek II (65. P. Jaroň) – Malec (77. Jamiu).
    Náhradníci: Vejmola – M. Mach, Rudzan.

    Trenér: R. Kučera

    Rozhodčí: Radina – Matoušek, Zoufalý

    Diváci: 1 607
    bahis siteleri